Úvod / Magazín

Grilovanie s Bujónkou: Chuť bez kompromisov

Bujónka Bujónka Počet přečtení 63×

Prečo práve Bujónka?

Pretože v jednoduchosti je sila. Bujónka nie je len dochucovadlo do polievky - skvele funguje aj ako základ marinády alebo dip. Neobsahuje glutamáty, je bez zbytočnej chémie, s nízkym obsahom soli a plná skutočnej chuti.

Stačí zmiešať bujónku s olejom, bylinkami alebo jogurtom a máte hotovo. Vhodné na:

  • zeleninu
  • mäso
  • tofu a tempeh
  • syry
  • ako základ na dipy k pečivu aj zelenine

Recept: Grilované zeleninové špízy

Čo budete potrebovať:

  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 1 veľká červená paprika
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku

Na marinádu:

  • 2 PL Bujóny Paprika/Chilli (alebo akékoľvek iné príchute)
  • 2 PL olivového oleja
  • čierne korenie, štipka chilli, sušený cesnak a cibuľka

Postup:
Nakrájajte zeleninu – cibuľku, cuketu, baklažán na kolieska, papriku na väčšie kúsky. Baklažán osoľte a po chvíli osušte. Zeleninu dajte do misky, pridajte marinádu a premiešajte. Nechajte odležať aspoň 30 minút, potom napichujte na špízové ihly a grilujte do mäkka.


Recept: Marinovaná zelenina s tempehom a dipom

Ingrediencie:

  • 1 žltá paprika
  • 1 cuketa
  • 2 červené cibule
  • predvarené zemiaky
  • 1 balenie tempehu

Marináda:

Postup:

Nakrájajte zeleninu a tempeh. Zmiešajte so zemiakmi, pridajte marinádu a dôkladne premiešajte. Grilujte na tácke alebo napichajte na špíz. Servírujte s čerstvým šalátom, orechmi a dipom.

Rýchly dip:

  • 1 PL Bujony 300 g jogurtu alebo kyslej smotany

TIP: Rýchly dip s Bujónkou

Chcete osvedčený doplnok ku každému grilovaniu ? Zmiešajte Bujónku s jogurtom alebo kyslou smotanou – v pomere cca 1 lyžica Bujónky na 150–200 g jogurtu. Vznikne lahodný dip , ktorý skvele doladí:

  • grilovanú zeleninu a mäso,
  • pečené alebo varené zemiaky,
  • zeleninové špízy,
  • alebo nakrájanú čerstvú zeleninu: mrkva, reďkev, uhorku, stopkový zeler a pod.

Jednoduché, rýchle a chuťovo neprekonateľné! Tento dip si zamilujú aj tí, ktorí „dipom veľmi nedajú“ – pretože chuť Bujónky je jednoducho návyková.


 Tipy pre grilovacie majstrovstvá s Bujónkou

  • Najjednoduchšia marináda? Bujónka olej (2:1). Môžete pridať bylinky, cesnak alebo citrónovú šťavu.
  • Mäsový variant? Bujónka Hovädzie alebo Kurací olej trochu dijonskej horčice.
  • Na syr? Bujónka Červená repa alebo Tekvicová s kvapkou oleja a štipkou tymiánu.
  • Na zeleninu? Stavte na Bujónku Orient alebo Paprika-Chilli.
  • Nie je čas? Zmiešajte, naložte, nechajte 10 minút a môžete grilovať.

A čo ďalej?

Chystáte záhradnú oslavu, alebo len chcete prekvapiť rodinu niečím novým? Vyskúšajte Bujónku aj na:

  • pečené zemiaky
  • ochutenie domáceho hummusu
  • rýchle nátierky a dipy

💚 Bujónka dodá vašim letným receptom šťavu – bez kompromisov. A s chuťou, ktorá vás neprestane baviť.

05. 06. 2025

Dalšie články

U zdravé snídaně je důležité složení i příprava. Inspirujte se

Ví to většina z nás. Zdravá snídaně má být základem dne. Ne všichni však na toto pravidlo ráno…

Dýňové lívance

Máme pro vás recept na skvělé dýňové lívance. INGREDIENCE: • 4 polévkové lžíce ovesných vloček•…

Bezlepkové kakaové sušienky

Tu si prídu na svoje tí z vás, ktorí majú bezlepkovú diétu. Z uvedeného množstva vám vyjde asi 10…