Nutty Garam masala 100 g
Popis: pikantná zmes korenia indickej kuchyne
Vzhľad a farba: sypká žlto-zelená zmes korenia
Zloženie: koriander, chili mleté, rasca rímska, čierne korenie, škorica, bobkový list, muškátový orech, klinčeky
Použitie v kuchyni: na dochutenie strukovín, šošovky a fazule, do ryžových orientálnych pokrmov, do mletého mäsa a jogurtov.
TIP PRE VÁS:
Kuracia tikka masala s Garam masalou
Potrebujete:
- 500 g kuracieho mäsa, nakrájaného na kúsky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžičky Garam masaly
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky červeného korenia (voliteľné, pre korenenejšiu chuť)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička cukru
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá koriandrová vňať na ozdobu
Postup:
-
V miske zmiešajte Garam masalu, mletý koriander, mletú rascu, kurkumu, sladkú papriku a červené korenie (ak používate).
-
V panvici zohrejte olivový olej a opražte na ňom jemne nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezozlátnu a nezmäknú.
-
Pridajte koreniacu zmes z misy a orestujte ju s cibuľou a cesnakom asi minútu, než sa uvoľní aróma a chuť.
-
Pridajte kuracie kúsky do panvice a smažte ich, kým nezozlatú.
-
Nalejte smotanu na šľahanie, paradajkový pretlak a cukor do panvice a dobre premiešajte, aby sa omáčka spojila s mäsom.
-
Varte na strednom plameni asi 15-20 minút, kým sa kuracie mäso dobre prepečie a omáčka zhustne.
-
Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ.
-
Pred podávaním ozdobte čerstvou koriandrovou vňaťou.
-
Podávajte kuracie tikka masala s ryžou alebo plackami naan a užite si lahodné indické jedlo s výraznou chuťou Garam masaly.