NUTTY Marhule sušené 300 g
Sušené marhule si môžeš vychutnávať v priebehu celého roka. Akonáhle ich okúsiš, v ústach sa ti rozvinie svieža, sladká až ľahko kyslá chuť sprevádzaná vôňou evokujúcou leto. Tá je tak pôsobivá, že sa pridáva do tých najlahodnejších vín a dokonca aj parfumárskych a kozmetických produktov.
Zamatový povrch marhule nás baví rovnako ako jej vláčna a šťavnatá dužina. Deti obvykle milujú práve sušené marhule, pretože bývajú sladšie. Aj u tých, ktoré neboli dosladzované, totiž počas procesu sušenia dôjde k zvýrazneniu sladkej chuti. Pre plnšiu chuť a mäkšiu štruktúru môžeš pred konzumáciou sušenej marhule na chvíľku namočiť do vlažnej vody. Pred ich využitím pri pečení je ale pokojne ponor treba do voňavého rumu alebo vanilkovej arómy.
Využitie:
- pochúťka - samotné chutia sušené marhule výborne, môžete s nimi zahnať maškrtnú
- sladké pečenie - nebojte sa do koláčov pridať sušené ovocie, pokiaľ práve nemáte čerstvé, len je potrebné recept prispôsobiť, pretože je sušené ovocie výrazne sladšie ako čerstvé
- raňajky - marhule sú chutné ako prídavok do vašej kaše alebo do domáceho müsli
- cukroví - marhule môžete obaliť v marcipáne alebo čokoláde, tiež ich môžete rozmixovať napríklad s orechmi, semienkami a karobom a obaliť zmes v kokose
- omáčka - marhule uvarte vo vode a potom nakrájajte na drobné kúsky, následne si prirpavte svetlú zápražku a zalejte ju vývarom z marhúľ, povarte a pridajte marhule, dochucujte citrónom, medom, korením a soľou, hodí sa k s
Niečo málo o marhuliach:
- marhuľa je vďaka svojim vlastnostiam a výživovým hodnotám označovaná ako superpotravina
- nájdeme ju v stovkách moderných aj prastarých receptov, a to dokonca aj v rámci slanej kuchyne
- v kozmetike, ale aj alternatívnej medicíne sa využívajú aj jadrá marhule
- podľa vedcov stačí na pokrytie dennej dávky vitamínu A zjesť pol tucta týchto lahodných plodov
- obsahujú tiež vitamíny B, D, E, a K, telu prospešné minerály a vlákninu
Zloženie: Marhule, konzervačná látka: OXID SIRIČITÝ E220. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Alergény: oxid siričitý a siričitany
Zipsový uzáver obalu na udržanie čerstvosti a možnosti pohodlného znovuotvorenia