Arašídové tyčinky se slaným karamelem
Tento úžasný čokoládovo-karamelový dezert si zamilujete na prvé uhryznutie. Čokoládu zvládnete vytvoriť jednoducho doma. A tyčinka vydrží niekoľko dní v chladničke. Môžete si ju pokojne vziať kamkoľvek so sebou do krabičky. Ale pozor! Nikomu ich neponúkajte, alebo na vás nezostane. :D
Na 10 ks tyčiniek Vám stačí forma 24 x 24 cm
Korpus
250 g datlí
250 g arašidov
štipku soli - napríklad našej ružovej
Krém
100 g kešu orechov
150 g NUTTY slaný karamel
40 ml agáve sirupu
štipku soli
Čokoláda
100 g kokosového oleja
75 ml agáve sirupu
60 g fair trade kakaa
štipku soli
50 g kvalitných arašidov
Postup:
Najskôr si namočíme kešu orechy aspoň na 2 hodiny do vody. Tiež si namočíme datle, tie stačia na 30 minút. Formu do ktorej budeme jednotlivé vrstvy dávať si vyložíme papierom na pečenie.
Rozmixujeme arašidy, pridáme štipku soli a scedené datle. Rozmixujeme na pastu, ktorú vlkými rukami natlačíme do formy.
Do mixéra si dáme scedené kešu orechy, nutty slaný karamel, agáve sirup a štipku soli. Rozmixujeme a dáme na prvú vrstvu.
Nad vodným kúpeľom rozpustíme kokosový olej, pridáme agáve, kakao a štipku soli. Premiešame metlou, aby tam nezostali hrudky kakaa. Nalejeme na krém. Posypeme arašidy.
Necháme v chladničke chladiť aspoň 2 hodiny.
Potom krájame ostrým nožom, ktorý vždy nahrejeme v horúcej vode, aby sa nepolámala čokoláda.
02. 10. 2020