PASTA DANIELA Cestoviny semolinové špenátové - Rigatoni 350 g
PASTA DANIELA Cestoviny semolinové špenátové - Rigatoni 350 g
Obľúbené špenátové cestoviny majú lahodnú chuť a jemnú vôňu.
Špenát samotný obsahuje množstvo zdraviu prospešných vitamínov a minerálov ako napr. vitamíny A, C, K1, ďalej železo, vápnik a kyselinu listovú.
Alebo rovnako ako to mal Pepek námorník, keď budete jesť špenát, porastú vám svaly.
Pri výrobe týchto cestovín pridávame do cesta rozmixované listy špenátu.
Žiadne farbivá ani stabilizátory:
Pri výrobe cestovín sa nepoužívajú žiadne farbivá, stabilizátory ani iné „šmakulády“.
Príchute sú zafarbené výhradne pridávanou príchuťou zo surovín, ktoré sa snažia získavať z okolitých zdrojov, ako sú drobní pestovatelia, farmy a statky.
Vďaka kvalitným ingredienciám a pomalému spôsobu sušenia je dosiahnutá jedinečná chuť.
Príprava:
Na 100 g cestovín 1 l vody a 10 g soli. Do vriacej vody pridáme soľ a následne cestoviny. Varíme 5–10 min. (podľa tvaru cestovín). Ohrev vypneme, mierne nedovarené cestoviny necháme dôjsť vo vode pokiaľ nie sú Al dente „na skus“.
Skladovanie:
Skladujte v suchu a tme.
Čo je semolina?
Semolina alebo semolínová múka je pšeničná krupica pomletá z tvrdej alebo tvrdozrnnej pšenice (Triticum durum). Používa sa najmä na výrobu kvalitných cestovín alebo na prípravu semolínových (pšeničných) kuskusov, bulgurov a chalv. Vyššiu kvalitu (cestoviny sa nerozvárajú, majú vyššiu nutričnú hodnotu a nižší glykemický index) zaisťuje väčšie množstvo lepku. Semolínové produkty sú teda (rovnako ako produkty zo špaldy) nevhodné pre bezlepkovú diétu.
Zloženie:
Semolina (múka z tvrdej pšenice Triticum durum), panenský olivový olej, listy špenátu.
Upozornenie:
Okrem bezlepkových cestovín môžu ostatné druhy obsahovať stopové množstvo iných ochutení, vrátane alergénov (vajcia).