Cestoviny s avokádom a pestom
Výborný ľahký obed v podobe zdravých semolínových cestovín s vynikajúcim avokádovým pestom si Vás získa na prvé ochutnanie. Odporúčame všetkým, ktorí chcú svoj jedálniček v jarnom období odľahčiť a hľadajú alternatívu ku klasickým obedom. Príprava Vám nezaberie viac ako 30 minút.
Na 2 porcie budete potrebovať
- 250 g cestovín
- 50 g kešu orieškov
- 1 zrelé avokádo
- 1 strúčik cesnaku
- 1 pl citrónovej šťavy
- 2 pl nesladeného vegan jogurtu
- hrsť bazalky
- soľ , korenie
- 2 pl kokosového oleja , ktorý je vhodný na tepelnú úpravu
- 1 menšia cuketa
- hrsť cherry paradajok
- 200 g vareného cíceru
Postup
Kešu oriešky aspoň na dve hodiny namočíme do čistej vody.
Menšiu cuketu si nakrájame na polkolieska a osolíme ju, aby sa zbavila vody. Po 5 minútach ju vysušíme utierkou. Opečieme ju na malom množstve oleja do zlatista.
Do mixéra vložíme mäkkú časť avokáda, kešu oriešky, očistený strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, jogurt, hrsť bazalky, časť opečené cukety, soľ a korenie. Rozmixujeme na hladký krém.
Cestoviny uvaríme podľa návodu a zmiešame s pestom, zvyškom cukety, paradajkami a cícerom.
PASTA DANIELA Cestoviny semolinové MIX špenát-tekvica-paradajka - Radiatori 350 g
skladom
06. 03. 2023