Fazuľové gule s hubovou omáčkou
Máme pre Vás úžasný recept, ktorý si zamilujete. Recept je rýchly, len je potrebné myslieť na prípravu. Je totiž nutné si fazuľu deň vopred namočiť v studenej vode. Že sa Vám zbiehajú chute len pri pohľade na fotku? Nám teda rozhodne áno, tak ideme na to, aby sme si mohli tento super obed alebo večeru tiež vychutnať.
Na 4 porcie budete potrebovať
Fazuľové gule
- 150 g fazule oblička (suchý stav)
- 200 g hnedých šampiňónov
- ½ póru
- 100 g vlašských orechov
- 2 pl horčice
- 2 pl tamari
- 60 g kukuričnej strúhanky
- múka na obalenie, olej na vyprážanie
Na omáčku
- 2 pl hubové bujonky
- 2 pl kešu masla
- 1 pl kukuričného škrobu
- 250 ml vody
Na zemiakovú kašu
- 1 kg zemiakov
- rastlinné mlieko - najlepšie sójové
- soľ
Špargľa
- 1 zväzok špargle
- 1 článku kokosového oleja na vyprážanie
- soľ
POSTUP:
Deň vopred si namočíme fazuľu, druhý deň ju uvaríme do mäkka.
Na oleji si opražíme nakrájaný pór a šampiňóny. Vlašské orechy si pomelieme na múku. Uvarené fazuľu, zmes póru a šampiňónov, vlašské orechy a kukuričnú strúhanku spoločne rozmixujeme najemno. Tvarujeme guľky, ktoré obalíme v múke a smažíme na panvičke.
Medzitým si uvaríme zemiaky v osolenej vode. Potom ju roztlačíme spoločne s rastlinným mliekom, prípadne dosolíme podľa chuti.
Omáčku si vytvoríme tak, že všetky ingrediencie zmiešame v hrnci a krátko povaríme.
Ak si k tomu budete chcieť pripraviť aj špargľu, stačí ju 5 minút povariť v slanej vode. Potom sprudka schladiť v studenej a krátko osmažiť na panvičke s kokosovým olejom.
Servírovať môžeme s opečenými šampiňóny a čerstvými bylinkami.
27. 04. 2020