Prečo práve Bujónka?
Bujónka je skvelá, jemná pasta vyrobená iba z kvalitných surovín.
Z mäsa zo slovenských fariem, čerstvej zeleniny, byliniek, olivového oleja, korenia a soli. Jej použitie sa medze nekladú. Bujón navyše neobsahuje žiadnu chémiu, lepok, ani laktózu.
S Bujónkou uvaríte aj dochutíte všetko!
1) Jednoduché použitie
Varenie ryže, kuskusu, bulguru...
Prílohu uvaríme podľa návodu uvedenom na obale. Do vody, v ktorej budeme surovinu variť, vmiešame bujónku (1 polievková lyžica na 500ml vody). Po uvarení získame pokrm plný chuti!
2) Základ polievky
S Bujónkou máte vývar vždy po ruke! Zmiešame vodu s primeraným množstvom bujónky a pridáme akúkoľvek zeleninu.
3) Základné omáčky
Z cibule, oleja a múky vytvoríme zápražku. Až zápražka zozlatne, zalejeme ju vodou, za stáleho miešania a pridáme bujónku a povaríme. Nakoniec môžeme pridať smotanu.
...Keď Vám Bujónka zostane, použite ju kamkoľvek namiesto soli!
Aký je rozdiel medzi bujónom v skratke a našou Bujónkou?
Zloženie hovädzie Bujónky:
hovädzie mäso 47%, zelenina 41% (celer, mrkva, paradajka, cibuľa, petržlenová vňať, ligurček), hrubozrnná morská soľ 12%, bobkový list, klinčeky, nové korenie.
Bez chémie, lepku a laktózy.
Zloženie hovädzieho bujónu v kocke:
soľ jedlá s jódom, škrob, tuk palmový, látky zvýrazňujúce chuť a vôňu (E621, E631, E627), sušený extrakt hovädzieho mäsa 7,6% (jedlá soľ, hovädzí mäsový výťažok 47%, tuk palmový), sójový hydrolyzát, arómy, sušená zelenina (cibuľa 0,9%, karotka mletá, petržlenová vňať 0,4%), kvasnicový výťažok, farbivo E150c, kyselina citrónová, muškátový kvet mletý.
Môže obsahovať stopy lepku, vajec, mlieka, zeleru, vlčieho bôbu.
03. 06. 2024