Ryža s adzuki a zeleninou
Dnes pre vás máme tip na rýchly obed, ktorý je plný bielkovín a krásne vonia po arašidovom masle.
Na 2 porcie budete potrebovať:
- 100 g adzuki fazule (suchý stav)
- 1 pór
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 30 g arašidov
- ½ papriky
- 40 g arašidového masla
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 pl kokosového oleja
- soľ, korenie
- 120 g ryže (suchý stav)
POSTUP:
Fazuľu si deň vopred namočíme a druhý deň minimálne 1 h varíme.
Nakrájame si pór a cibuľu na malé kocky, mrkvu a papriku na prúžky. Arašidy nakrájame na menšie kúsky.
Na panvičke si rozpálime olej, pridáme cibuľu, pór a arašidy. Krátko opečieme než začne cibuľa s pórom zlatnúť. Pridáme mrkvu a papriku, keď trošku zmäknú pridáme arašidové maslo, sójovú omáčku a vodu podľa potreby. Premiešame a prípadne osolíme, okoreníme podľa chuti.
Ryžu, počas prípravy zmesi, uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. Varíme pod pokrievkou, kým sa voda nevyparí.
Podávame spoločne, môžeme ozdobiť nasekanými arašidmi, petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
04. 03. 2023