Úvod / Magazín
Šošvkovo-batátový guláš
Potrebujeme
- 150 g zelenej šošovky
- 500 g batatov
- 150 g baby špenátu
- 1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)
- 1 článok cesnakový prášok
- 1 čl. cibuľová prášok
- ½ lyžičky mletej rasce
- 1 - 2 čl. kurkumy
- 1 PL nastrúhaného zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- soľ
- mleté čierne korenie
- štipka chilli
- 500 ml zeleninového vývaru ( Bujónka cesnakovo-tekvicová )
- 1 plechovka kokosového mlieka
- olivový olej
Postup
- Vo veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na miernom nadrobno nakrájanú cibuľku, asi 5 minút. Potom pridáme všetky korenie, zázvor, cesnak a restujeme asi 2 minútky.
- Potom pridáme šošovku, na kocky nakrájané bataty a dôkladne premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou, čiernym korením, pridáme štipku chilli. Následne zalejeme vývarom z bujónky a premiešame. Zakryjeme a privedieme do varu.
- Potom znížime na mierny oheň a varíme kým bataty a šošovka nezmäknú.
- Pred dovarením pridáme kokosové mlieko, baby špenát, premiešame a varíme ešte cca 5 minút, prípadne podľa potreby.
- Dochutíme soľou, čiernym korením.
- Podávame s ryžou, čerstvými bylinkami, citrónom či limetkou.
02. 06. 2024