Cestovinový šalát s mungo klíčkami
Rýchly obed alebo večera ako dostatočný zdroj vitamínov a minerálov? Jasné! Navyše, z tohto receptu bude nadšená celá vaša rodina. Nezabudnite vyberať kvalitné suroviny, bez zbytočnej chémie.
Na 2 porcie budete potrebovať
- 160 g cestovín - my sme použili naše obľúbené trottole
- 1 šalotka (červená cibuľa)
- 10 ks cherry paradajok
- 1 žltá paprika
- 1 mrkva
- hrsť rukoly
- hrsť poľníčku
Zálievka
- 1 pl agáve sirupu
- 2 pl arašidového masla
- 1 pl tamari (sójová omáčka)
- 1 článku extra panenského olivového oleja
- 2 čl plnotučnej horčice
- 1 pl vody
- soľ, korenie podľa chuti
- mungo klíčky
- pekanové orechy
Postup
Cestoviny si uvaríme podľa návodu.
Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky.
Pripravíme si tiež zálievku - stačí všetky ingrediencie spoločne zmiešať.
Podávame všetko dohromady s mungo klíčkami a pekanovými orechy.
Náš tip - ako na mungo klíčky:
Mungo fazule prepláchneme vo vode a na noc namočíme do vody. Druhý deň ich dáme do klíčiacej misky alebo na sitko. Aspoň dvakrát denne ich prepláchneme a necháme odkvapkať. (Ak by stáli vo vode ,pokazili by sa). Ideálne je mať misku na tmavom mieste pri izbovej teplote. Do troch dní sú klíčky už skvelo pripravené na konzumáciu. Na fotopostupy klíčenia sa môžete pozrieť v našej galérii nižšie.
Naš tip číslo 2
Tak ako mungo fazule, možno rovnako naklíčiť tiež našu cizrnzu alebo quinou.
20. 03. 2020